Οι επιστήμονες ανακάλυψαν το μυστικό εξημέρωσης των ζώων.

Οι Ρώσοι γενετιστές εξήγησαν το μηχανισμό εξημέρωσης των ζώων.
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν το μυστικό εξημέρωσης των ζώων
Ανακάλυψαν στην ασημένια αλεπού ότι ένα μέρος του χρωμοσώματος είναι υπεύθυνο για την «ήμερη συμπεριφορά». Το DNA αυτού του μέρους είναι ακριβώς το ίδιο με το χρωμόσωμα του σκύλου, το οποίο είχε κάποτε ορίσει την εξέλιξη από λύκους σε ζώα, εξημερωμένα από τον άνθρωπο.
Οι ζωολόγοι για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν μπορούσαν να απαντήσουν στην ερώτηση γιατί κάποια ζώα εξημερώνονται και κάποια παραμένουν άγρια, παρ’ όλες τις προσπάθειες του ανθρώπου. Οι ειδικοί του Ινστιτούτου Κυτταρολογίας και Γενετικής του παραρτήματος της ΡΑΕ στη Σιβηρία έχουν βρει την απάντηση.
Αποκρυπτογράφησαν το γονίδιο της εξημερωμένης ασημένιας αλεπούς και σημείωσαν τις αλληλουχίες του DNA, κοινές για τους σκύλους και τις αλεπούδες. Στη συνέχεια σε μια πειραματική φάρμα δοκιμαζόταν η συμπεριφορά των πάνω από χιλίων ζώων. Ως αποτέλεσμα οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι στη σύνδεση με τον άνθρωπο βοηθούν τα γονίδια που βρίσκονται στο σημείο του 12ου χρωμοσώματος. Αυτά τα γονίδια σχετίζονται με τα γονίδια του 5ου χρωμοσώματος των σκύλων, τα οποία στην πραγματικότητα βοήθησαν το λύκο να μετατραπεί σε ένα φιλικό κατοικίδιο ζώο. Αυτά τα γενετικά χαρακτηριστικά καθορίζουν τις νευρολογικές λειτουργίες των ζώων.


Πηγή: http://www.newsbomb.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Oι σκύλοι καταλαβαίνουν πως σκέφτονται οι άνθρωποι!!!

Newfoundland