Συμβουλές σίτισης για κουτάβια.

Γνωρίζοντας πώς να παρέχετε τη σωστή τροφή στο κουτάβι σας, είναι το κλειδί για να έχετε ένα ευτυχισμένο και υγιή σκύλο.

Παρακάτω δίδονται κάποιες κατευθυντήριες γραμμές που αφορούν τη διατροφή του κουταβιού σας.
Τα κρίσιμα χρόνια σίτισης για ένα κουτάβι
Ταΐστε σωστά το κουτάβι σας για να οικοδομήσετε μια εξαιρετική βάση για τη ζωή ενός υγιές σκυλιού. Αυτό συμβαίνει, γιατί οι πρώτοι μήνες της ζωής του είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του σώματος και του μυαλού του. Στην πραγματικότητα, τα κουτάβια βιώνουν πιο γρήγορα την περίοδο της ανάπτυξής τους κατά τη διάρκεια των πρώτων έξι μηνών της ζωής. Δεν είναι έκπληξη, λοιπόν, ότι τα κουτάβια θα δαπανήσουν σχεδόν διπλάσια ενέργεια από ένα ενήλικο σκυλί και γι’ αυτό είναι σημαντικό να του δίνετε μια καλής ποιότητας τροφή πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία.
Συστατικά τροφής
Μία τροφή με ένα μείγμα πρωτεϊνών, υδατανθράκων και λίπους είναι αναγκαία για την εξασφάλιση της καλής υγείας. Μπορεί μια καλής ποιότητας τροφή να σας κοστίσει περισσότερο, αλλά να ξέρετε ότι η τροφή θα είναι θρεπτική, και το σκυλάκι σας θα καταναλώσει πραγματικά λιγότερη ποσότητα σε σύγκριση με μία απλή τροφή.
Τι θα πρέπει η τροφή να περιλαμβάνει:
Πολύ εύπεπτους υδατάνθρακες, όπως το κριθάρι και το σόργο (για διαρκή ενέργεια)
Πυκνές ίνες, όπως ο πολτός τεύτλων (για τη μεγιστοποίηση ενέργειας και την ελαχιστοποίηση των περιττωμάτων)
Λιπαρά οξέα: ωμέγα-6 και ωμέγα-3 (για να κρατήσει εύπλαστο το δέρμα και να έχει λαμπερό τρίχωμα)
Αντιοξειδωτικά, όπως το β-καροτένιο και βιταμίνη Ε (για να ενισχύσει το ανοσοποιητικό του σύστημα)
Συμβουλές Διατροφής
Μόλις έχετε αγοράσει την τροφή για το κουτάβι σας - φαίνεται ότι θα είναι πολύ απλό να το ταΐσετε μόλις ανοίξετε τη συσκευασία και ρίξετε την τροφή στο πιάτο του, έτσι δεν είναι; Αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μετατρέψετε την τροφή του σε ένα σωστό και πλούσιο γεύμα.
Σκεφτείτε ότι είστε διαιτολόγος και καθορίστε το μέτρο και το σωστό μέγεθος της κάθε μερίδας. Για να καθορίσετε, ξεκινήστε με την συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα και διαιρέστε την με τον αριθμό των φορών που θα τροφοδοτήσετε το κουτάβι σας (συνήθως πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό γεύμα. Τους τέσσερις πρώτους μήνες της ηλικίας, τα κουτάβια τρέφονται μόνο τα πρωινά και τα βράδια) . Δώστε του περίπου 30 λεπτά για να φάει, και στη συνέχεια, απομακρύνεται το κύπελλο. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση τροφής, η οποία είναι ανθυγιεινή και μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους.
Υποθέστε ότι είστε γνώστης σκυλοτροφών και να σερβίρετε τα γεύματά του σε θερμοκρασία δωματίου και με τον τρόπο που του αρέσει.
Αντισταθείτε στον πειρασμό να μαγειρέψετε για το κουτάβι σας ανακατεύοντας τυριά, αυγά ή μπιφτέκια μέσα στο φαγητό του. Τέτοια τρόφιμα μπορούν να παρεμβαίνουν στην απορρόφηση των μετάλλων που προβλέπονται από τις τροφές σκύλων. (Τροφή που έχετε πάρα πολύ καιρό μπορεί να μην είναι δελεαστική για το κουτάβι σας).
Πάντα να παρέχετε στο κουτάβι σας ένα μπολ με γλυκό νερό.

Πηγή: i-pet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Newfoundland

Oι σκύλοι καταλαβαίνουν πως σκέφτονται οι άνθρωποι!!!