Oι σκύλοι καταλαβαίνουν πως σκέφτονται οι άνθρωποι!!!

Επιστήμονες από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Πόρτσμουθ, στη Βρετανία, ανακάλυψαν πρόσφατα πως ο σκύλος κατανοεί τις καταστάσεις που αντιμετωπίζει με καθαρά «ανθρώπινο τρόπο», ιδιαίτερα όταν... γνωρίζει ότι βρίσκεται υπό παρακολούθηση!

Oi σκυλοι καταλαβαινουν πως σκεφτονται οι ανθρωποι!!!,Όπως αναφέρεται στο επιστημονικό έντυπο «Animal Cognition», οι επιστήμονες υπέβαλαν 84 σκύλους σε διάφορες δοκιμασίες και διαπίστωσαν πως αντιδρούσαν με τον τρόπο εκείνο με τον οποίο θα αντιδρούσε κι ο άνθρωπος κάτω από παρόμοιες συνθήκες. Χαρακτηριστικά οι ερευνητές παρατήρησαν πως οι σκύλοι είχαν... τετραπλάσιες πιθανότητες να κλέψουν το φαγητό που προηγουμένως οι ιδιοκτήτες τους τούς είχαν απαγορεύσει να φάνε και μάλιστα μέσα στο σκοτάδι, όταν οι άνθρωποι δεν θα μπορούσαν να δουν τι συμβαίνει.
Σκοπός των ειδικών κατά τη διάρκεια της μελέτης, ήταν να δουν κατά πόσο οι σκύλοι έδειχναν ευελιξία στον τρόπο με τον οποίο κατανοούσαν την οπτική γωνία των ιδιοκτητών τους. «Τα ευρήματα της μελέτης ήταν πραγματικά εντυπωσιακά γιατί δείχνουν ότι οι σκύλοι καταλαβαίνουν πότε ο άνθρωπος είναι σε θέση να παρακολουθεί τις κινήσεις τους και πότε όχι, γεγονός που υποδηλώνει ότι θα μπορούσαν να κατανοούν τον ανθρώπινο τρόπο σκέψης» ανέφερε για το θέμα η δρ Τζουλιάν Καμίνσκι.


«Ο άνθρωπος συχνά αποδίδει ανθρώπινα χαρακτηριστικά και συναισθήματα σε άλλα έμβια όντα. Γνωρίζουμε ότι ο σκύλος μας είναι έξυπνος και ευαίσθητος, αλλά πρόκειται για χαρακτηριστικά που εμείς σκεφτόμαστε» πρόσθεσε η δρ Καμίνσκι ενώ συνέχισε λέγοντας πως «μέχρι στιγμής πιστεύαμε ότι η ικανότητα κατανόησης του τρόπου σκέψης των γύρω αποτελούσε καθαρά ανθρώπινο προσόν. Τα νέα ευρήματα όμως δείχνουν ότι ενδεχομένως και οι σκύλοι μπορούν να κάνουν το ίδιο».

Πηγή: inews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Newfoundland